WebLife

 

WebLife is het concept dat achter al onze websites zit. WebLife zorgt ervoor dat uw site het ideale midden is tussen een volledig voor u 'met de hand' opgebouwde site en een CMS-gedreven site, en dat bezoekers waar mogelijk betrokken worden om ze geïnteresseerd te houden.

CMS zonder de nadelen

De meeste (nieuwe) sites worden gemaakt op basis van een CMS (Content Management Systeem). Hiermee kan iedereen die daarvoor de juiste toegangsrechten heeft, de site inhoudelijk bijwerken. Een CMS-site heeft echter wel wat nadelen. U zit vast aan het stramien waarmee de site is opgebouwd, en dat leidt uiteindelijk vaak tot vreemde constructies om de informatie op de gewenste plek te krijgen. Ook blijven er altijd kenmerkende "spoortjes" over van het generieke systeem. U heeft het vast ook wel eens gezien op een willekeurige bedrijven- of verenigingssite: Teksten als "Hieronder een overzicht van de pagina's in deze categorie". Zoiets staat er niet omdat de ontwerper dat zo'n mooie tekst vond.

Met het bouwen van een WebLife site gaan wij door totdat de site zich gedraagt zoals u dat wilt. Hiervoor passen we waar nodig ook de achterliggende programmacode aan waar een 'gewone' CMS-gebruiker zich niet mee bezig houdt. Heeft u een servicecontract met ons, dan kunt u ook na oplevering nog steeds bij ons terecht voor aanpassingen die niet in de vaste structuur van het CMS passen.

Interactiviteit

De laatste jaren zijn websites steeds meer tweerichtingsverkeer geworden. De bezoeker wordt meer bij de websites betrokken. Forums, koppelingen met social networking sites en de mogelijkheid om op artikelen te reageren, zijn de bekendste voorbeelden. Een deel van de strategie die wij met u voor uw nieuwe site uitwerken, is het inbrengen van interactiviteit die past bij wat u en uw site gaan doen. Het ligt lang niet altijd voor de hand om iets met door bezoekers aangeleverde content te doen, maar het kan in commerciëel opzicht een enorm verschil maken.

Maak snel een afspraak en ontdek wat WebLife voor u kan betekenen!

 

Bedrijven


>> Hoe een Weblife site leeft, bindt en werft

Scholen


>> Houd de site van je school in leven!

Verenigingen


>> Mobiliseer je leden en je publiek!

Artiesten


>> Je site net zo'n druk leven als jijzelf?